Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

SPITFIRE




SPITFIRE
Η μπάντα ιδρύεται το 1984 με line-up τους Ηλία Λογγινίδη-κιθάρα, Κώστα Κυριακίδη-τύμπανα, Ντίνο Κωνστάκη-φωνή, Θανάση Κρεμμύδα-μπάσο και Γιώργο Βελέτζα-πλήκτρα.
Την άνοιξη του 1986 ήταν support band στους SAXON, στη Ριζούπολη. Το καλοκαίρι του ιδίου έτους ηχογραφούν με την ΕΜΙ το “FIRST ATTACK”.
Το 1990 με το όνομα “SPEEDFIRE” και με line-up τους: Ηλία Λογγινίδη-κιθάρα, Τάκη Τσαμουρόπουλο-κιθάρα/φωνή, Φώτη Αναγνώστου-μπάσο και Γιώργο Μανιάτη-τύμπανα ηχογραφούν ένα live album με την ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Records στο ΡΟΔΟΝ. Τίτλος “100% LIVE”.
Το 1995 ανοίγουν για τους IRON MAIDEN στο Περιστέρι με line-up τους: Ηλία Λογγινίδη-κιθάρα, Τάκη Τσαμουρόπουλο-κιθάρα/φωνή, Κώστα Μακρυκώστα-μπάσο, Γιάννη Καραχάλιο-τύμπανα, Γιώργο Ασπιώτη-πλήκτρα.
Το 1996 ανοίγουν για τους IRON MAIDEN και πάλι στο Περιστέρι με line-up τους: Ηλία Λογγινίδη-κιθάρα, Hannibal-φωνή, Κώστα Μακρυκώστα-μπάσο, Λάμπη Καστανά-τύμπανα και Γιώργο Ασπιώτη-πλήκτρα.
Το 1998 κάνουν ένα demo με line up τους: Ηλία Λογγινίδη-κιθάρα, Τάσο Γρυπαίο-κιθάρα, Κώστα Μακρυκώστα-μπάσο, Hannibal-φωνή, Γιώργο Ασπιώτη-πλήκτρα και Mark Cross-τύμπανα.
To 2006 γίνεται το re-union live με τους Dokken στο Gagarin 205 στην Αθήνα.
Το 2007 αρχίζουν να ηχογραφούν στο studio τους στον Πειραιά, 12 κομμάτια που θα αποτελέσουν τη νέα τους δουλειά, με τίτλο “DIE FIGHTING”, η οποία κυκλοφόρισε τον Απρίλη του 2009 από την Emotion Art Music.
To 2009 επιλέγονται από τον ίδιο τον Κlauss Meine να ανοίξουν τις συναυλίες των Scorpions σε Αθήνα και Λάρισα!
Το line-up αυτή την εποχή είναι: Ηλίας Λογγινίδης-κιθάρα, Πάνος Χατζηιωαννίδης-κιθάρα, Hannibal-φωνή, Νίκος Μιχαλακάκος-μπάσο, Μάνος Μάτσoς-τύμπανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου